Tak Payah Makan Banyak Waktu Sahur, Wanita Hamil Ini Kongsi Macam Mana Dia Boleh Puasa Selama 19 Jam

Ibu-ibu sekalian boleh cuba petua tahan lapar yang Puan Nana Ruzanna‎ kongsikan ini.

Ramai yang tanya macam mana saya boleh bertahan puasa sampai 19 jam lamanya. Dah la pregnant pulak tu. Buat anda semua, kat sini saya nak share apa yang saya amalkan sepanjang saya puasa. Saya start amalkan puasa hari ketiga sebab baru tahu tip ni. Memang ada beza sangat dengan puasa yang terdahulu. Alhamdulillah walaupun bersahur tak makan nasi, (memang tak lalu makan berat disebabkan jarak antara berbuka dan imsak hanya 5 jam sahaja) InsyaAllah perut rasa kenyang je sepanjang hari. Badan tak letih sangat. Bila berbuka pun tak gelojoh makan macam-macam.

Cuma Perlukan 3 Bahan ini:

Sumber: Viral Media Johor

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *