Resepi Kuih Peneram Sedap

Sapa suka kuih Peneram??? Nama berbeza2 mengikut tempat. Google je boleh dpt pelbagai versi kuih Peneram. Baca dan pahamkan. Dah paham jom buat. Aku try resepi simple kat sini. Gigihlah masa cuti hari pekerja balik kg buat kat kg. Mula2 masing2 memandang enteng usaha aku nak buat kuih ni sbb diorg takut pisang berbuah 4 kali..wakakaka.. Family aku menghanjing aku kuih keraslah, baling dindinglah, dinding pecahlah.. Hampehkan semua. Tapi ah tak kira. Nak try jugak. Tak jadi belakang citer. yang penting aku try. Aku buat separuh dari resepi asal. Takut gak nak buat byk2. Jom tengok video yang aku dapat dari youtube iCook Asia ni.

So kalau korang suka bolehlah cuba.. Ade jugak resepi letak tepung gandum tp yg tu aku tak try lg.. Raya ni mungkin nak buat kuih ni kalau rasa gigih nak duduk depan kuali sampai rentung.. Tapi kalau tak aku suruh mak aku order je…kehkehkeh.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *